Over Mij:

Mijn naam is Nikki van der Veen (NikV), kunstenaar met een psychosociale achtergrond Creeren is mijn passie, een basis behoefte. Ik werk vaak vanuit mijn intuitie en treed daarbij graag buiten de gebaande kaders. Ik laat me graag inspireren door het leven, mensen, de natuur. Mensen en momenten die mij raken en/of ontroeren  vertaal ik in persoonlijke beelden. Het is een innerlijke wereld die ik graag zichtbaar maak. Ik grijp vaak terug naar het verleden en vermeng dit met aspecten van het hier en nu. Ik voel mij daarbij vooral verbonden met popart, neo-popart en urbanart   Niet alles is immers altijd in woorden te vangen. Ik teken, schilder en maak collages. Ik gebruik daarbij  verschillende materialen en technieken. Het werk dat ik maak vormen persoonlijke statements die ik graag deel met de wereld om mij heen. Daarbij is alles perceptie en perceptie alles.   

Zo n 15 jaar geleden heb ik er  voor gekozen om mijn liefde voor kunst en creativiteit te verbinden met mijn liefde voor mensen. Het maakt me blij anderen te motiveren en te inspireren en daarbij mijn liefde voor de kunst en creeren te delen met anderen. Dit heeft zich vertaald in Atelier NikV . Een plek waar ik mensen mag ontvangen,  mag helpen ,ervaren en ondersteunen bij het verkrijgen van inzichten. 

In de  afgelopen jaren heb ik o.a in de kunstzinnige dagbesteding gewerkt voor verschillende zorg gerelateerde  organisaties . Tijdens die periode heb ik groepen begeleid, maar was er ook ruimte voor individuele begeleiding. Inmiddels werk ik al weer een aantal jaren met heel veel plezier binnen mijn eigen atelier.  Mensen komen naar het atelier en werken daar individueel aan hun eigen ontwikkeling op hun eigen tempo en niveau. Soms zijn gaat het hierbij om mensen met een beperking en/of psychosociale problematiek. Maar ik begeleid ook mensen die zich graag op creatief niveau willen ontwikkelen onder individuele begeleiding. Naast mijn werk in het atelier geef ik ook workshops en werk ik als " kunstenaar voor de klas" voor verschillende organisaties binnen en buiten Almere. De kracht van creativiteit is dat het allerlei zaken in beweging zet en vaak  antwoorden geeft  op onuitgesproken vragen. Een bijzonder en  mooi proces.